Proč není v inzerátu cena aneb Info o ceně u RK

Jistě jste již někdy hledali v inzerci byt nebo dům a narazili na to, že u něho nebyla uvedena cena. Našli jste tu například informaci: "Info o ceně u RK" nebo "Cena k doptání v realitní kanceláři" apod.

Možná jste takový inzerát přešli bez povšimnutí, možná vás to naštvalo. A možná jste si pomysleli, že to je jako jít do obchodu a najít tam zboží bez cenovek.wink

Jednou mi napsal můj sledující na Facebooku komentář pod příspěvek, kde jsem zveřejnila upoutávku na právě nabízenou nemovitost: "Proč nezveřejníte cenu? To akorát všechny naštvete! Je to jako kdybych šel do Kauflandu kupovat rohlík a nebyla u něho uvedená cena..."

No, nevím, jestli je rohlík v Kauflandu totéž, co dům na prodej. Ale pojďme k tomu, proč my, realiťáci, někdy cenu nezveřejníme.

Hlavním důvodem (i když jistě ne jediným) je to, že chceme vyvolat diskusi o ceně. Někdy se nám totiž nedaří za nabízenou cenu získat zájemce. Může to být tím, že majitel trval na vyšší ceně než jsme mu navrhli, nebo tím, že jsme na dnešním poněkud spícím trhu prostě ještě nenarazili na někoho, kdo na takovou nemovitost má dost financí. A ať děláme, co můžeme - inzerujeme, propagujeme, oslovujeme, platíme spoustu peněz za marketing - a přesto nemáme s kým jednat. Zájemci se prostě neozývají.

A tak jako k jedné z posledních možností přistoupíme ke skrytí ceny v inzerci.

Jsme přesvědčeni, že pokud se někomu nabízená nemovitost líbí a není u ní uvedena cena, zavolá nám a na cenu se zeptá. A my se na oplátku zeptáme jeho, jestli je to pro něho OK nebo má jinou představu, a jakou.

enlightenedA máme s kým diskutovat.

enlightenedA máme se od koho dozvědět, že má jinou představu o ceně.

enlightenedA máme koho představit majiteli a takovou cenu mu nabídnout.

A Vám, jako zájemci, se otevírá cesta, jak si vyjednat to, co chcete (nebo najít win-win řešení pro obě strany).

Takže, milí kupující, nebojte se zavolat na inzerát, kde je info o ceně u RK.

Je to pozvání k jednání a dost možná vaše cesta k vysněné nemovitosti!

 

Máte nemovitost a chtěli byste znát její hodnotu?

Další zajímavé články a informace můžete nalézt na našem blogu.

Masivní inzerce Exportujeme na

Za nás hovoří čísla Jasně a přehledně