Lze prodat byt, když v něm bydlí nájemník?

winkSamozřejmě ANO! A někdy to může být dokonce i výhoda!wink

Před časem jsme našli majitelce žijící v zahraničí nájemníka pro její byt. Nyní se její okolnosti změnily a paní majitelka se rozhodla byt prodat. Jenže... Nájemník má smlouvu na dobu určitou, která ještě nějakou dobu poběží. Co s tím?

Vyřešíme, komunikujeme, dojednáme!

Na prvním místě je pro nás dohoda s nájemníkem. Doporučujeme mu vysvětlit situaci, s pokorou se mu omluvit za komplikace a nabídnout mu kompenzaci, například 2 nájmy zdarma nebo pomoc při hledání nového bytu.

Současně při hledání kupujícího komunikujeme možnost koupit byt tzv. "i s nájemníkem" - pokud totiž někdo pouze investuje peníze a byt by stejně chtěl dále pronajímat, přivítá to. Nemusí totiž hledat nájemníka a ztrácet čas a peníze. Lze dohodnout pokračování nájmu a ode dne, kdy se stane vlastníkem kupující, má ihned nájemné od nájemníka.

To se nám podařilo i v tomto konkrétním případě.

Trojitá WIN WIN WIN:

yes Současná majitelka nemusí řešit dřívější ukončení nájmu a kompenzovat nájemníka.

yes yes Nový majitel má ihned z bytu příjem ve formě nájemného.

yesyesyes Nájemník může dále bydlet a nečeká ho stěhování.

Věříme, že vše jde, když komunikujeme, nabízíme možnosti a otevřeně je vysvětlujeme. Věříme ve WIN WIN řešení a když je to WIN WIN WIN, ještě lépe. Věříme, že s lidskostí, otevřeností a vstřícností dojdeme dále a s lepšími vztahy než se striktním trváním na dříve dohodnutých závazcích a tvrdým uplatňováním smluvních pokut. Upřednostňujeme lidský přístup, otevřenost a vzájemnou vstřícnost před striktním dodržováním předchozích dohod a tvrdým prosazováním smluvních pokut.

Jak to vidíte vy?

 

Máte zapeklitou situaci se svou nemovitostí? Pojďte nám o ní povědět. 

Další zajímavé články a informace můžete nalézt na našem blogu.

Masivní inzerce Exportujeme na

Za nás hovoří čísla Jasně a přehledně